Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Σαλιγκάρια µπουµπουριστά

Σαλιγκάρια µπουµπουριστά

  Συστατικά:                                                                                        
  1 κιλό σαλιγκάρια
  1 ποτηράκι κόκκινο κρασί ή ξύδι
  1 ποτηράκι αλεύρι
  1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
   αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο

   Εκτέλεση: 

Βάζουµε τα σαλιγκάρια σε µία λεκάνη µε νερό και τα αφήνουµε µέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους (για τουλάχιστον µισή ώρα) και τα καθαρίζουµε καλά. Πετάµε όσα σαλιγκάρια δεν έχουν βγάλει τα κεφάλια τους έξω. Βάζουµε σε µια κατσαρόλα νερό µέχρι τη µέση και µόλις βράσει ρίχνουµε τα σαλιγκάρια µέσα µε 3 κουταλιές αλάτι. Όταν αρχίζουν να
 βγάζουν αφρούς, προσθέτουµε ένα ποτηράκι ξίδι και τα αφήνουµε να βράσουν 10 λεπτά. Μετά  πετάµε το νερό και τα ξεπλένουµε πολύ καλά µε κρύο νερό.
 Αλατίζουµε τα σαλιγκάρια, τα αλευρώνουµε και τα βάζουµε σε καυτό ελαιόλαδο µε το στόµιο προς τα κάτω για 3 λεπτά. Ρίχνουµε το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι, τα ανακατεύουµε µια φορά και µετά από 2 λεπτά τα σβήνουµε µε κρασί. Τα αφήνουµε να πάρουν µια βράση και είναι έτοιµα για σερβίρισµα.

πηγή : Fereikos Helix

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου