Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011


Στην ωραία μας Τήνο, κοντά στή Χώρα, ξεκινήσαμε το στήσιμο ενός μικρού εκτροφείου σαλιγκαριών ανοικτού βιολογικού κύκλου, σε μία περιβαλλοντικά καθαρή περιοχή , με μιά βιολογική καλλιέργεια ποικιλίας κηπευ- τικών για τη διατροφή τους .
Η εκτροφή θα γίνεται αποκλειστικά σύμφωνα με τις οδηγίες  από το Διεθνές Ινστιτούτο Σαλιγκαροτροφίας (Instituto Internazionale Di Helicicoltura)του Cherasco Ιταλίας, της Πρωτεύουσας των Σαλιγκαριών. Το Ινστιτούτο περιοδικά θα ελέγχει το εκτροφείο γιά την τήρηση των οδηγιών και τον ποιοτικό έλεγχο, ώστε να μας παρέχει την Πιστοποίηση 'Ιταλικά Σαλιγκάρια Ανοικτού Βιολογικού Κύκλου'.

Το εκτροφείο μας έχει έκταση 3 στρεμμάτων και θα εκτρέφουμε το είδος Helix Aspersa Müller, που αντιπροσωπεύει τη νέα κατεύθυνση στη σαλιγκαρο- τροφία. Το είδος αυτό είναι από τα πιο διαδεδομένα στις χώρες γύρω από τη Μεσόγειο. 
Η εκτροφή σε ανοιχτό ολοκληρωμένο βιολογικό κύκλο είναι μια ασφαλής και ελεγχόμενη δραστηριότητα, που εξασφαλίζει τη συνεχή διάθεση των σαλιγκαριών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου